7 Redenen om de Edele Koran te lezen


De Koran lezen is goed voor je ziel en het lezen van de Koran vergroot ook je kennis over de Islam

Lees je de Koran te weinig.. of zelfs helemaal niet??

Dan heb ik hier 7 redenen voor jou om de Koran te gaan lezen!

Intiem:

Hij daagt je uit om hem te weerleggen. Hoe? Hij stelt dat geen mens een boek zoals dit Boek kan schrijven, zelfs niet als ze allemaal samenwerken en de hulp van geesten vragen. De Koran zei dit veertienhonderd jaar geleden en nog steeds was niemand in staat hem te weerleggen. Miljarden boeken werden intussen geschreven, maar geen ervan was zoals de Koran.

 

Onschendbaar:

Het is de enige Heilige Schrift die zolang in omloop is geweest en toch even zuiver bleef als in het begin. De Koran werd intact gehouden. Er werd niets aan toegevoegd, er werd niets aan gewijzigd en er werd nooit iets uit verwijderd sinds hij 1400 jaar geleden volledig werd geopenbaard.

 

Onovertrefbaar:

De Koran is Gods allerlaatste Openbaring aan de mensheid. God heeft de Torah aan Mozes geopenbaard, de Psalmen aan David, het Evangelie aan Jezus en tenslotte de Koran aan Muhammad – vrede zij met hen allen. Er komt geen ander boek meer van God dat deze laatste Openbaring kan overtreffen.

Onbetwistbaar:

De Koran doorstaat de tand des tijds en nauwkeurig onderzoek. Niemand kan de waarheid van dit Boek tegenspreken. Het spreekt over het verleden en blijkt gelijk te hebben. Het spreekt in profetieën over de toekomst en krijgt gelijk. Het vermeldt details van natuurlijke fenomenen die destijds nog onbekend waren, maar waarvan latere wetenschappelijke ontdekkingen bevestigden dat de Koran al die tijd gelijk had. Elk ander boek moet worden nagekeken om het af te stemmen op de hedendaagse kennis. Alleen de Koran werd nooit door moderne ontdekkingen tegengesproken.

 

Je gids voor dit leven en het volgende:

De Koran is de beste gids om structuur in je leven aan te brengen. Geen enkel ander boek biedt een dergelijk systeem aan, dat alle aspecten van het leven en het streven van de mens omvat. De Koran wijst ook de weg naar eeuwigdurend geluk in het leven na de dood. Hij is je wegenkaart, je wegwijzer naar het Paradijs.

 

Het geschenk van Gods Leiding:

God laat je niet in de steek. Jij werd geschapen met een doel. God vertelt je waarom Hij je heeft gemaakt, wat Hij van je verwacht en wat Hij voor jou in petto heeft. Wanneer je een machine anders bedient dan wat de handleiding zegt, maak je die machine kapot. En jij dan? Heb je een handleiding voor jezelf? De Koran toont hoe je succes bereikt, om te vermijden dat je faalt. Hij is een helende genade van God. Hij stelt de ziel tevreden en zuivert het hart. Hij verwijdert twijfel en biedt rust.

 

Gods visitekaartje om Hem te contacteren:

Mensen zijn sociale wezens. We houden ervan te communiceren met andere intelligente wezens. De Koran zegt ons hoe we kunnen communiceren met de bron van alle intelligentie en de oorsprong van alle levende wezens, de Ene en Unieke God. De Koran zegt ons wie God is, met welke naam we God moeten aanspreken en hoe we met Hem kunnen communiceren. Zijn deze zeven redenen niet genoeg om de Koran te lezen